Gode råd om Søvn

Få gode råd til dit barns søvn af Søvnplejersken,
Sine Ditlev Bihlet.
Anbefalingerne er udarbejdet i samarbejde med Sine Ditlev Bihlet, Søvnplejersken,
februar 2020. @soevnplejersken

 

Gode sovevaner

Søvn er en essentiel fysiologisk proces med betydning for dit barns mentale og fysiske sundhed. Gode sovevaner og søvnkvalitet tidligt i barnets liv er betydningsfuldt i forhold til barnets udvikling og trivsel. Børn, der tidligt i livet støttes til en god soverytme, har væsentlig større sandsynlighed for gode sovevaner resten af livet.

Barnet trives med faste rammer og rutiner. At gøre noget bestemt og det samme hver gang barnet skal puttes, giver forudsigelighed for barnet. Barnet ved herved hvad der skal ske og dette skaber tryghed for barnet.

  • At skabe et forudsigeligt, skærmet, roligt, hyggeligt og sikkert sovested med minimal støj, støv og legetøj er betydningsfuldt for barnets sovevaner.
  • At have et fast, genkendeligt og hyggeligt putteritual er ligeledes meget betydningsfuldt så barnet forberedes til at skulle sove.

Hvis barnet fra en tidlig alder forbinder det med at falde i søvn med noget rart så vil det mere naturligt og positivt se frem til at skulle sove. Desuden viser forskning at det at skabe forudsigelighed og genkendelighed kan være med til at afkorte tiden det tager for det enkelte barn at falde i søvn og kan forbedre barnets søvnkvaliteten.

At have et forudsigeligt sovested og putteritual både når barnets puttes til lur om dagen og når barnet puttes til natten, er derfor vigtigt.

  • At svøbe og vugge spædbarnet kan være ganske egnede elementer i et putteritual. At svøbe og vugge barnet skaber tryghed, og er beroligende for spædbarnet.
  • De rytmiske bevægelser barnet oplever når det vugges, minder om bevægelserne fra dets tid i livmoderen.
  • Vuggende bevægelser beroliger spædbarnets nervesystem så det finder ro.
  • At svøbe barnet samler barnet, hvilket er beroligende for barnet, fordi det minder om tiden i livmoderen samt mindsker barnets ufrivillige bevægelser

Info

MEMBANTU ApS

Smedevangen 4
DK - 3540 Lynge
info@membantu.dk

CVR: 39332140

Kontakt

10 + 8 =

0
Din kurv