Baby med på ferie

Få tips til få en god ferie med din baby!

Sådan får du en god ferie sammen med din baby

Det er dejligt at holde ferie, og det er ekstra rart at være afsted hele familien. Det er her, vi kan være sammen på en afslappet måde og dermed komme endnu tættere på hinanden. Hvis familien indbefatter en baby, så er det på den ene side meget nemt at rejse med en baby – på den anden side er det helt anderledes at være afsted med en baby.

Selv om jeres baby ikke selv stiller de store krav til feriens indhold, så er det alligevel helt afgørende anderledes at rejse med en baby frem for bare at være to voksne afsted.

Her vil du kunne se en liste over nogle gode tips og råd i forhold til at gøre en ferie med baby til en så god oplevelse som muligt.

Baby på armen overtræt

Husk at forventningsafstemme, inden I tager afsted

Lad os slå det fast med det samme: At være på ferie med en baby er slet ikke det samme som at være på ferie uden børn. Ligesom jeres hverdagsliv er blevet radikalt anderledes efter, at baby er rykket ind i jeres liv, så er det også helt anderledes at være på ferie, når familien indbefatter en baby.

I kan ikke på samme måde være mere casual i forhold til måltider, sovetider og aktiviteter, som I kunne, før I fik et barn. En baby kan ikke bare efterlades på hotelværelset, og I kan ikke bare nyde ferielivets glæder til langt ud på natten og sove til langt ud på formiddagen. Det skal alle være indstillet på, inden I tager afsted.

Hvis en af jer forventer, at det bliver skønt at kunne slappe af, sove længe og komme ud at bade, spise på restaurant og spille beach volley, så bliver vedkommende slemt skuffet. Det bliver en anden form for ferie, og langt hen ad vejen bliver det baby, der kommer til at sætte dagsordenen.

Når det står klart for alle parter, så er forudsætningen for at få en dejlig ferie i langt højere grad til stede.

Med baby på ferie

Husk passet – også til baby!

Selv om der er tale om et meget lille barn, så skal baby have sit eget pas, når I rejser til et andet land.

Sørg for at have det klar i god tid, inden I skal afsted, så I er sikre på, at det kan nå at komme frem til tiden. Husk at begge forældre skal møde op på borgerservice med barnet for at bestille et pas – og ja, der skal også tages et pasbillede af familiens yngste. Selvom reglerne for pasfoto til babyer er knap så striks som til voksne, så må der ikke være hverken voksen hænder eller sut og sovedyr på billedet. Netop det kan volde problemer når I står hos borgerservice og derfor kan det anbefales at vælge en fotograf til den opgave.

Hvis dit barn har pas, så være opmærksom på, at babypas udløber efter blot to år, derfor er det en god idé at få det undersøgt, inden I skal ud at rejse næste gang.

Du kan finde en ansøgningsblanket på Borger.dk, men husk at I skal møde op sammen med barnet på Borgerservice og medbringe dåbsattest eller navneattest.

Ferielejlighed frem for hotelværelse

Der er flere fordele ved at vælge en ferielejlighed frem for et hotelværelse, når I har en baby med på ferie. Det er det blandt andet, fordi I dermed nemmere vil kunne lave noget mad, og I vil også typisk have mere plads i en ferielejlighed end et hotelværelse.

Når der skal varmes en flaske eller noget babymos, så er det rart at have et køkken og måske en mikroovn til rådighed. Der vil også være mere plads til for eksempel en barnevogn, en vugge eller en babyseng.

Desuden kan I få brug for at have plads nok til at gå op og ned ad gulvet med baby på armen eller i en barnevogn. Det giver en øget fleksibilitet og dermed et bedre miljø at have en baby i. 

Vær dog opmærksom på, at ikke alle ferielejligheder har højstole og derfor er det en god idé at tage en transportabel højstol med hjemmefra, som kan omdanne en almindelig stol til en højstol.

Hold fast i babys faste sove- og spisetider

Noget af det vigtigste for en baby er regelmæssighed. Det gælder selvfølgelig også, når I er ude at rejse.

Det vil sige, at I så vidt muligt sørger for, at baby får søvn og mad nogenlunde på de tidspunkter, som han eller hun plejer at få det. Dermed fastholdes barnets døgnrytme, og det er helt essentielt for trivslen.

I forhold til jeres aktiviteter så betyder det, at de må tilpasses, så de kan forenes med babys rytme. I kan også splitte op og gøre nogle ting hver for sig, så I ikke begge to behøver at blive på værelset og passe barn hele aftenen.

Hav en barnevogn eller kombivogn med

Selv om I måske har en bæresele med, så er det rart også at have en vogn med til baby. Dels er det godt for barnet at ligge ned af og til, og dels skåner I jeres ryg ved at have en vogn at lægge barnet ned i, når I skal omkring.

Hvis babyen ikke kan sidde selv endnu eller er ny i den kunst, så er det ikke optimalt at sætte ham eller hende i en klapvogn, det skal hellere være en vogn, hvor babyen kan ligge ned.

Hav også pude, dyne og evt. babysvøb med både til rejsen til destinationen og til at bruge, når I er fremme.

Husk slyngevuggen

En slyngevugge er genial. Både ude og hjemme er en slyngevugge en meget nem og tryg måde at visse baby på. Den skal bare med i bagagen, for den er guld værd både for babyen og for jer – måske endda især når I er væk hjemmefra.

En baby kan reagere på uvante omgivelser, men slyngevuggen er velkendt, og dens bevægelser vil kunne vugge barnet i søvn, ligesom den plejer.

Den er nem at sætte fast i en døråbning eller lignende med en kraftig klemmeanordning. Den er et must.

Hav mælkepulver og mad med


Det anbefales at amme jeres spædbarn så meget som muligt, da brystmælk altid er helt ren og derfor meget sikker for barnet. Det har samtidig den fordel at det er let tilgængelig og bakteriefri. 

Hvis dette ikke er muligt, kan det være en god idé, at bør I overveje at tage med hjemmefra. Uanset om baby udelukkende lever af mælk, eller om der gives lidt fastere føde, er det en fordel hvis barnet det, som han eller hun er vant til.  Husk kun at bruge vand købt i flasker til f.eks. modermælkserstatning og som væske. Det gælder både til børn og voksne. 

En babymave kan reagere ret voldsomt på at få noget usædvanligt at spise, og det er jo altid kedeligt.  I det hele taget bliver børn lettere syge, når de er på ferie, fordi de udsættes for bakterier de ikke deres krop ikke kender til.  

Husk nødhjælpskassen

Selv om en baby jo ikke render rundt og risikerer at komme til skade på den måde, er der alligevel nogle nødvendige ting, som er gode at have med på tur.

Det kan for eksempel være sådan noget som:

  • Solcreme med høj faktor
  • Pusleting
  • Børne-panodiler
  • Termometer
  • Snotsuger
  • Vitaminer

Rejser I til et varmt og solrigt sted, er det også nødvendigt med en solhat. Gerne sådan en, som babyen ikke selv kan hive af. I kan også sætte en parasol op på barnevognen, så der bliver skygge og en behagelig temperatur i vognen. Husk også myggenet, der kan beskytte mod myg og insekter, der kan bære infektionssygdomme som malaria og gul feber.

Husk underholdning

Den helt spæde baby har ikke brug for ting til underholdning, men den lidt ældre baby har stor glæde af at kigge i en bog sammen med en voksen.

Hav også gerne noget legetøj med, som barnet kan underholdes med og måske afledes med, når flyve- eller bilturen bliver lidt for lang.

Det gælder både under selve rejsen og fremme på destinationen, at der skal være nogle ting, som baby kan kigge på og lege med.

Husk bleer 

Bleer i andre lande kan være anderledes end dem I plejer at bruge. I nogle lande kan der være andre regler for brug af blegemidler og andre former for kemikalier, når det kommer til bleer. 

Vil I være helt sikre på, at babys hud ikke reagerer negativ på et blemærke, så hav godt med bleer med hjemmefra, så I er dækket ind, indtil I finder et godt alternativ på destinationen. Og selv om det virker voldsomt med så mange bleer i bagagen, så husk på, at de kun fylder i kufferten på vej ned. Hjemad vil der være masser af plads til souvenirs. 

baby på ferie

Nyd turen

Det kan virker som om, der er virkelig meget at holde styr på, når man skal ud og rejse med et spædbarn, men er ferien godt planlagt hjemmefra og ved du, at du ikke løber tør for bleer og mad de første par dage af ferien, så plejer den første rejsefeber også at lægge sig og I begynder at finde en ny dagligdag på jeres feriedestination.

Rigtig god ferie.

Info

MEMBANTU ApS

Smedevangen 4
DK - 3540 Lynge
info@membantu.dk

TLF +45 93 90 68 91

CVR: 39332140

Membantu Deutschland
Membantu Sverige

Kundeservice

Du kan betale med:

Kontakt

12 + 13 =

0
Din kurv